Eelco Sintnicolaas

Atleet

Eelco Sintnicolaas werd bekend door zijn tweede plaats op de 10-kamp tijdens het EK in de zomer van 2010. Een uitzonderlijke prestatie binnen de Nederlandse atletiek. In 2013 maakte hij zijn kwaliteiten waar door eerste te worden tijdens het EK indoor op het onderdeel zevenkamp. Eerder groot succes behaalde hij echter het jaar ervoor, toen hij eerste werd op de 10-kamp tijdens het EK onder de 23 jaar.

Toen Eelco Sintnicolaas op zijn zevende voor het eerst in aanraking kwam met atletiek, speelde hij nog fanatiek tennis. Hij zat zelfs in de Gelderse tennisselectie. Naarmate de jaren verstreken groeide zijn liefde voor atletiek verder en besloot hij zich volledig op deze sport toe te leggen. Het lopen ging Eelco Sintnicolaas goed af, maar hij wilde alle onderdelen blijven doen. De meerkamp vond hij toen al geweldig. Al vroeg legde hij zich daarnaast toe op het polstokhoogspringen. Een investering die zich nog steeds uitbetaalt. In 2007 draaide Eelco Sintnicolaas zijn eerste seizoen als senior. De 7- en 10-kamp waarop Eelco uitkomt vergen veel van het menselijk lichaam door de vele verschillende disciplines. In 2008 won Eelco de Nederlandse titel op de meerkamp en het verspringen. Internationaal liet Eelco zich vanaf 2009 nadrukkelijk gelden. Hij werd Europees Kampioen onder 23 en won de prestigieuze 7-kampwedstrijd in Tallinn met een indrukwekkende mondiale score. In 2010 plaatste Eelco Sintnicolaas zich voor het EK in Barcelona. Op het EK vocht Eelco een heroïsche strijd uit met Fransman Romain Barras. Uiteindelijk kwam hij net tekort voor de titel, maar ging hij zeer tevreden met een zilveren medaille en een dik persoonlijk record van 8.436 naar huis. Op weg naar de ultieme wedstrijd, de 10-kamp op de Olympische Spelen, heeft Eelco belangrijke stappen gezet. Tijdens het prestigieuze meerkampgala in het Oostenrijkse Götzis plaatste Eelco zich voor de Spelen in Rio de Janeiro op de 10-kamp.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Eelco Sintnicolaas inhuren als spreker?

Eelco Sintnicolaas kan inspirerende clinics, demonstraties en workshops verzorgen. Bent u ook benieuwd hoe uw personeel gezonder kan leven of er nog meer uit kan halen, dan kan Eelco hiertoe bijdragen. Eelco is tevens beschikbaar voor presentaties met als thema’s focus, presteren, grenzen verleggen en doelen stellen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Eelco Sintnicolaas

Wat klanten zeggen over
Eelco Sintnicolaas

Sprekers zoals Eelco Sintnicolaas

Eelco Sintnicolaas boeken?