Erik Hulzebosch

Voormalig schaatser, ondernemer en zanger

Erik Hulzebosch werd tweede in de laatste Elfstedentocht en is mateloos populair. Niet alleen door zijn overwinningen maar ook dankzij zijn spetterende optredens.

"Het maakt niet uit wie je bent, maar wie je kent"

Erik Hulzebosch is Nederlands bekendste marathonschaatser. Zijn bekendheid dankt hij niet alleen aan zijn prestaties op het ijs, maar ook aan zijn activiteiten als zanger. De eerste officiële wedstrijd waar Erik aan deelnam als schaatser was meteen de ‘Tocht der tochten’. In 1985 deed hij, onder naam van zijn broer, mee aan de Elfstedentocht. Hij was meteen verkocht en legde zich serieus toe op het trainen en rijden van wedstrijden op natuurijs. Na enkele goede resultaten voorafgaand aan de Elfstedentocht in 1997 is Erik Hulzebosch favoriet nummer één. Na een tocht van 200 kilometer trekt hij toch aan het kortste eind en wordt hij in de sprint verslagen door rivaal Henk Angenent. Naast het schaatsen van marathons is Erik Hulzebosch actief als manager van zijn eigen marathonploeg, en een erkend zanger. Daarnaast was hij gedeeltelijk eigenaar van schaatsfabrikant Maple, wat hij in 2014 heeft overgedragen. Tevens nam Erik deel aan het programma ‘So you wanna be a popstar’ dat hij uiteindelijk ook wist te winnen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Erik Hulzebosch inhuren als spreker?

Erik Hulzebosch is een entertainer. Met zijn karakteristieke accent, zijn gevoel voor humor en zijn enthousiasme weet hij een zaal tot leven te brengen. Tijdens zijn presentaties haalt hij onder andere de thema’s samenwerken, doorzettingsvermogen en zelfstandig ondernemerschap aan.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Erik Hulzebosch

Wat klanten zeggen over
Erik Hulzebosch

Sprekers zoals Erik Hulzebosch

Erik Hulzebosch boeken?