Floris Evers

Voormalig hockeyer en consultant

Floris Evers – werd in 2012 gekozen tot sportman van het jaar in Amsterdam. Reden voor deze uitverkiezing is onder andere zijn rol als aanvoerder tijdens de Olympische Spelen van hetzelfde jaar, waar het team onder zijn leiding de zilveren medaille won. Floris won al eerder zilver tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Tussendoor viel hij twee weken van tevoren af voor de Olympische Spelen van 2008 in China. Dit werd uiteindelijk toch een van de mooiste zomers van zijn leven. Floris besloot als supporter en tv-commentator naar China af te reizen. Zijn Olympische ervaringen als sporter, supporter en ondernemer kan hij inspirerend vertellen. De kwaliteiten die hem een groot sportman maken, legt hij ook in zijn werk als coach & adviseur op het gebied van leiderschap en cultuur. Floris is ondernemer, hij studeerde naast zijn topsport geschiedenis (master of Arts) en is ook yogadocent. Zijn bevlogenheid, betrokkenheid en liefde voor het vakmanschap werkt aanstekelijk en inspirerend. Floris is één van de partners van Peak4. Getrouwd met zijn vrouw Cato en vader van Ole en Hazel.

"Groei treedt op in rust"

Floris Evers was vanaf zijn 18e onderdeel van het Nederlands hockeyteam. Op tienjarige leeftijd nam hij met tranen in zijn ogen afscheid van het voetbal en jaren later bleek dit geen ongelukkige keuze. Hockey is een ware passie voor hem geworden. Floris Evers speelde voor verschillende clubs. In de hoofdklasse was hij op jonge leeftijd aanvoerder van SCHC en met deze club haalde hij ook voor het eerst in de geschiedenis van de club de play-offs. In Athene haalde hij met Nederland de finale die later verloren werd van Australië. In 2008 komt het als een verrassing als hij niet wordt opgeroepen voor de Olympische Spelen van Beijing. Deze teleurstelling zet Floris om in een positieve ervaring en in Londen 2012 is Floris weer terug bij het Nederlands elftal. Deze keer als captain van het Nederlandse vlaggenschip. Nederland heeft een rumoerige aanloop naar de Spelen en haalt dan ook tegen de verwachting in de finale. Hierin is Duitsland uiteindelijk met 2-1 te sterk. Floris heeft plezier in het leven en zijn sport en draagt dat gevoel sinds afgelopen jaar ook over op kinderen via zijn eigen hockeykampen. Op de FEHE (Floris Evers Hockey Experience) kampen enthousiasmeert hij steeds meer kinderen om te gaan en blijven hockeyen.  In de zomer van 2014 op De Parade en in mei 2015 in De Kleine Komedie was hij te zien in het theaterprogramma ‘Sportmonologen’ waarbij hij in vijftien minuten zijn persoonlijke verhaal vertelde. In mei 2015 speelde Floris zijn laatste wedstrijd voor hockeyclub Amsterdam. Tegenwoordig werkt Floris als consultant in Leadership en Organization bij het bedrijf Peak4.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Floris Evers inhuren als spreker?

Floris Evers vertaalt in zijn presentaties gebeurtenissen uit de sport te vertalen naar het bedrijfsleven. Hij doet dit op een grappige en bijzondere wijze. Hij schudt de mensen letterlijk wakker en krijg ze in beweging. Thema’s waarover hij presenteert zijn samenwerken, doorzettingsvermogen, ontwikkeling en strategie.

Kan diversiteit inderdaad zorgen voor betere prestaties? Zorgt diversiteit tot betere ideeën, meer innovatie en hechtere relaties met collega’s en opdrachtgevers? Absoluut, maar alleen wanneer er voldoende culturele intelligentie aanwezig is. Floris laat je in deze presentatie zien hoe je verschillende perspectieven kunt koesteren en innovatie kan vergroten. Hij baseert zich op uitgebreid onderzoek naar innovatie, sociale psychologie, interviews en succesverhalen van verschillende bedrijven (Google, Alibaba, Novartis, etc.). Na deze sessie weten jij en je team:

  1. Wat ‘culturele intelligentie’ betekent en hoe je dit kan inzetten om als team nog succesvoller te zijn.
  2. Hoe je meer vertrouwen kan opbouwen onder diverse stakeholders (opdrachtgevers, collega’s en/of teamgenoten).
  3. Dat diversiteit, wanneer goed ingezet, zorgt voor betere resultaten.
  4. Hoe jullie nog meer plezier uit de samenwerking kunnen halen.”

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Floris Evers

Wat klanten zeggen over
Floris Evers

Sprekers zoals Floris Evers

Floris Evers boeken?