Jill Roord

Speelster Manchester City en Europees kampioen

Jill Roord is een professionele voetbalster. Jill was het eerste meisje ooit dat in een jongensteam bij een Betaald Voetbal Organisatie ging spelen. Ze verliet jongens C1 van Quick, waar ze aanvoerder van was, en maakte de overstap naar FC Twente. Op jonge leeftijd stroomde ze door naar FC Twente vrouwen. Op 17-jarige leeftijd ging ze met de OranjeLeeuwinnen mee naar Canada voor het WK en in 2017 werd ze op 20-jarige leeftijd in eigen land Europees Kampioen In 2017 tekende Jill voor twee seizoenen bij Bayern München. Hierna maakte ze de overstap naar Arsenal WFC, de kampioenen van de Women’s Super League. 8 September 2019 was de dag van haar officiële debuut waar ze haar eerste doelpunt voor het team scoorde. Tenslotte won Jill met de Oranjeleeuwinnen zilver op het WK in 2019. Inmiddels speelt Jill voor VfL Wolfsburg.

Jill is geboren in Oldenzaal en groeide op bij de plaatselijke vereniging, Quick. Als enige meisje in jongens C1 werd ze captain van dat team, om later als eerste meisje ooit in een jongensteam bij een Betaald Voetbal Organisatie te spelen. Dat was bij FC Twente, de club uit haar regio. Daar groeit ze door de jaren heen uit tot een vaste kracht in het vrouwenteam en één van de beste speelsters op de Nederlandse velden. Al op 18-jarige leeftijd gaat ze met de OranjeLeeuwinnen mee naar Canada voor het WK en op 20-jarige leeftijd wordt ze met Oranje in eigen land kampioen. Ze dwingt een transfer af naar Bayern München, die al lange tijd geïnteresseerd was in de zeer getalenteerde speelster. Na twee seizoenen bij Bayern München vervolgt zij haar carrière bij Arsenal WFC.  Op het WK in 2019 scoorde Jill in de eerste poulewedstijd, in de blessuretijd van de tweede helft, de winnende treffer. De Oranjeleeuwinnen gingen uiteindelijk met een welverdiende zilverenplak naar huis. Inmiddels speelt Jill bij VfL Wolfsburg.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jill Roord inhuren als spreker?

OranjeLeeuwin Jill Roord maakte deel uit van het succes tijdens het UEFA WEURO 2017 en het WK 2019. Jill is hierdoor tegenwoordig een voorbeeld voor veel jonge vrouwen die ook voetballen. Jill is onder andere inzetbaar voor een meet & greet en voetbalclinic om te werken aan de teambuilding of ter verbetering van de techniek. Hiernaast vertelt ze in interviewvorm enthousiast over haar talentontwikkeling en ambitie als profvoetbalster. Ze neemt je mee in haar leven als professioneel voetbalster en de weg ernaartoe.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jill Roord

Wat klanten zeggen over
Jill Roord

Sprekers zoals Jill Roord

Jill Roord boeken?