Joost de Wit

Sport Business Consultant en voormalig directeur van Vitesse

Een levenlang voetbal dat is Joost de Wit, als speler, als trainer, als fan, als bestuurder en nu als consultant kent hij alle aspecten van de sport. Na een succesvolle periode in het bedrijfsleven startte hij als projectleider bij PSV en werd al snel algemeen directeur bij RKC Waalwijk. Het succes in Waalwijk viel op en in 2013 werd hij CEO bij Vitesse Arnhem waar hij de KNVB-beker, de eerste prijs in het 125-jarig bestaan van de club won.

"Niemand kan de belangen van de sport beter bedienen dan iemand met het hart van een sporter - Johan Cruyff"

Joost de Wit studeerde werktuigbouwkunde en klom binnen de ‘van Geel Groep’ al op naar directie functie. Naast zijn werk behaalde hij zijn MBA aan de Rotterdam School of Management. Als bakkerszoon was het niet onverwacht dat hij in 2000 zelf ging ondernemen. Hij bouwde samen met schoolvriend Jan van Hest het bedrijf: ‘Store3D’ op, succesvol specialist in Retail ontwerp en bouw. In 2008 maakte Joost een carrière switch en volgde zijn passie voor voetbal. Na twee jaar als projectmanager bij PSV werd hij in 2011 algemeen directeur bij RKC Waalwijk. Hier leerde hij het voetbalbestuurders vak en behaalde met de club, met op dat moment de kleinste begroting van de eredivisie, de finale van de Eredivisie play-offs. Dit succes viel op in de voetbalwereld en al snel werd Joost CEO bij Vitesse Arnhem. Daar wachtte een stevige uitdaging, zowel op sportief- als bestuurlijk gebied. Na een uitdagende start won de club in 2017 onder zijn leiding de KNVB-beker, de eerste prijs in de 125-jarige geschiedenis van de club. In zes jaar speelde Vitesse vier seizoenen Europees en kwam er in 2018 na lange tijd voor het eerst een positief bedrijfsresultaat. Begin 2019 verliet hij de club om zich te gaan richten op het overdragen van zijn kennis. Hij werkt op diverse consultancy projecten in het voetbal waaronder die voor het UEFA ASSIST programma. Joost geeft al sinds 2008 als gastdocent les op het Johan Cruyff Institute for Sport Studies in Amsterdam en Barcelona.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Joost de Wit inhuren als spreker?

Joost de Wit is inzetbaar als spreker voor sportclubs, sportbonden, overheden en bedrijven die door middel van het horen van ervaringen van leiderschap in het voetbal geïnspireerd willen worden bij het uitvoeren van hun eigen activiteiten. Onderwerpen zoals leiderschap in een multiculturele omgeving, crisismanagement, stakeholdermanagement, inbrengen van innovatie in een organisatie en het belang van communicatie en media zijn zaken waarover hij een duidelijke visie heeft.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Joost de Wit

Wat klanten zeggen over
Joost de Wit

Sprekers zoals Joost de Wit

Joost de Wit boeken?