Kamiel Maase

Voormalig atleet

Kamiel Maase is Nederlands recordhouder op de 5, 10, 30 kilometer en de marathon. Hij heeft driemaal deelgenomen aan de Olympische Spelen. Na zijn periode als loper is hij momenteel werkzaam bij NOC*NSF als prestatiemanager Sport Science & Innovation.

"Kom in beweging!"

De in Nijmegen geboren (1971) Kamiel Maase doet al vanaf jonge leeftijd veel aan sport, met name tennis en tafeltennis. Vanaf zijn zeventiende richt hij zich volledig op het hardlopen en in deze jaren ontdekt Kamiel zijn talent voor deze sport. Tijdens zijn studententijd in Leiden sluit hij zich aan bij hardloopvereniging ‘De Bataven’ en traint onder Bram Wassenaar, de coach met wie hij zijn gehele carrière heeft samengewerkt. In 1993 neemt hij voor het eerst deel aan de Nederlandse kampioenschappen atletiek en pakt zilver op de 5000 meter. Tussen 1994 en 1996 maakt hij dankzij een scholarship een uitstap richting Amerika waar hij hardlopen combineert met studie. Hij pakt diverse prijzen, waaronder op de prestigieuze NCAA en neemt een diploma in de microbiologie mee naar huis. Daar rondt hij in 1997 zijn studie Scheikunde af. Later, aan het eind van zijn sportieve loopbaan, doet hij nog een studie Bedrijfskunde waar hij cum laude op afstudeert.

Vanaf 1995 tot 2007 loopt Kamiel records op verschillende afstanden. In deze jaren word hij acht maal Nederlands kampioen op zowel de 5 km (op de baan) als het veldlopen . Ook op de 10 kilometer, halve marathon en marathon behaalt hij verschillende titels. In de latere jaren van zijn carrière richt Kamiel zich volledig op het lopen van marathons waar hij vele successen behaalt. Hij verbetert het stokoude record van Gerard Nijboer in 2003 en scherpt dat nogmaals aan in 2007. Kamiel neemt deel aan de Olympische Spelen van Sydney, Athene en Beijing en pakt zilver tijdens het EK veldlopen in 2001. Op dit moment is Kamiel werkzaam bij NOC*NSF als prestatiemanager Sport Science & Innovation.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Kamiel Maase inhuren als spreker?

Kamiel Maase vertelt in een interactieve presentatie over zijn hardloopcarrière en alles wat daarbij komt kijken. In overleg met de opdrachtgever kan de link worden gelegd met zaken als samenwerken, motivatie en presteren op de werkvloer als ook vitaliteit. Met plezier is Kamiel ook in te zetten voor dagvoorzitterschappen, waarbij ook in dit geval de invulling wordt afgestemd.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Kamiel Maase

Wat klanten zeggen over
Kamiel Maase

Sprekers zoals Kamiel Maase

Kamiel Maase boeken?