Koos Moerenhout

Meervoudig Nederlands kampioen wielrennen en bondscoach wielrennen mannen

Koos Moerenhout was 15 jaar beroepswielrenner en reed o.a. zeventien grote rondes. Daarnaast vertegenwoordigde hij Nederland eenmaal op de Olympische Spelen van Sydney (2000) en 10 keer op een wereldkampioenschap. In die jaren ontwikkelde hij zich binnen zijn ploegen tot koerskapitein en werd daarmee een verlengstuk van de ploegleiding. Dit vormde zijn basis als latere ploegleider/coach.

Tegenwoordig is hij ploegleider van talentvolle wielrenners in de categorie 18-23 jarigen in het Hagens Berman Jayco team en combineert hij deze rol met de functie bondscoach van het Nederlandse wegwielrennen mannen. Hierbij draagt hij enerzijds bij aan de ontwikkeling van jong talent en anderzijds begeleidt hij de Nederlandse toppers op EK, WK en Olympische Spelen. Absoluut hoogtepunt was het behalen van de wereldtitel met Mathieu van der Poel in Glasgow.

"Succesvol zijn is een gevolg van keuzes maken en die vormgeven"

Koos Moerenhout is 15 jaar professioneel wielrenner geweest, waarbij hij twee keer Nederlands Kampioen werd (respectievelijk 2007 en 2009). Daarnaast reed hij meerdere malen grote rondes als de Tour de France en nam hij deel aan de Olympische Spelen van Sydney in 2000.

Zijn eerste stappen als coach zette hij met het Rabo Liv vrouwenteam en mocht daar werken met toppers als Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen. Zijn volgende stappen zette hij in de beloftencategorie mannen (onder 23-jaar) met het Hagens Berman Jayco team. Via deze ploeg wisten renners als Jasper Philipsen, Joao Almeida en Neilson Powless door te stromen naar de worldtour.

Als bondscoach van het Nederlandse mannenwielrennen begeleidde hij Fabio Jakobsen naar de Europese titel in 2022. In 2023 pakte hij zijn pupil Mathieu van der Poel zelfs de wereldtitel in Glasgow.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Koos Moerenhout inhuren als spreker?

Van hardwerkende knecht tot een bondscoach van de Nederlandse wegwielrenners: voor Koos Moerenhout staat het teambelang altijd voorop. In zijn presentaties komen thema’s als teamwork, doelen stellen, communicatie en commitment naar voren. Als wielrenner cijferde hij zich weg voor kopmannen. Deze kennis en kunde gebruikt hij tegenwoordig als bondscoach van de Nederlandse wegwielrenners. Vanwege deze verschillende perspectieven inspireert Koos Moerenhout in zijn presentatie op het gebied van de samenwerking in deze high-performance teams. Hierbij kan hij mooie paralellen maken met de werking van teams in het bedrijfsleven. Door zijn ervaring met jonge talenten, zowel bij de toppers van de vrouwen als de mannen, weet hij snel te schakelen en toe te voegen wat nodig is.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Koos Moerenhout

Wat klanten zeggen over
Koos Moerenhout

Sprekers zoals Koos Moerenhout

Koos Moerenhout boeken?