Lara Baars

Paralympisch medaillewinnares kogelstoten

Door de groeistoornis Achondroplasie is Lara Baars 1 meter en 24 centimeter. Haar lengte heeft haar niet tegen kunnen houden om haar dromen na te jagen. Ze won in 2016 een bronzen medaille op de Paralympische spelen met kogelstoten en is drievoudig Nederlands recordhoudster.

"Your desire to change must be greater than your desire to stay the same"

Lara speelde vroeger handbal, maar door haar groeistoornis kwam ze op een gegeven moment niet meer mee met de rest. Daarom ging Lara eind 2013 naar de Paralympische talentendag op het Nationale Sportcentrum van Nederland, daar begon een nieuw avontuur voor Lara.

Slechts twee jaar later won ze haar eerste internationale medaille, namelijk zilver op het WK in Doha. Nóg een jaar later stond ze zelf op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro! Daar wist ze op het onderdeel kogelstoten de bronzen medaille mee naar huis te nemen. Lara heeft zich nooit laten afremmen door haar beperkingen, ze ziet hierin juist nieuwe mogelijkheden.

Ondertussen heeft Lara het Nationale record op het kogelstoten, discuswerpen en het speerwerpen in haar klasse op haar naam staan. Ze traint fulltime op het Nationale sportcentrum en is erop gebrand om een medaille te winnen op de Paralympische spelen van 2024!

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Lara Baars inhuren als spreker?

Lara spreekt over het accepteren van situaties en het zoeken naar mogelijkheden om te ontwikkelen. Niets kan jou tegenhouden als je iets wilt bereiken of wilt veranderen, als je er maar 100% voor durft te gaan.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Lara Baars

Wat klanten zeggen over
Lara Baars

Sprekers zoals Lara Baars

Lara Baars boeken?