Vera Pauw

Bondscoach vrouwenvoetbal Ierland

Vera Pauw was de eerste professionele voetbalster in Nederland. Jarenlang was ze aanvoerdster van Oranje en van 2004 tot 2010 bondscoach. Onder haar leiding behaalden de voetbaldames in 2009 de halve finale op het EK. Ook in het Internationale voetbal is Vera zeer actief, zo is ze onder andere bondscoach geweest van de dames van Zuid-Afrika en Schotland. Ze verricht ook werkzaamheden voor de FIFA. Momenteel is Vera bondscoach van Ierland.

"Confidence is based on knowledge of your performance & knowledge of your limits, that gives confidence. Not playing weak opponents and then winning"

Vera Pauw heeft in de Nederlandse voetbalhistorie een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Ze is de eerste vrouw die als profvoetballer in Italië aan de slag ging, ze slaagde als eerste vrouw voor de cursus Coach Betaald Voetbal en is de drijvende kracht geweest achter de oprichting van de eredivisie voor vrouwen. Ook trad Vera Pauw in 2003 toe tot het Technisch Comité van de FIFA. In haar eigen voetbalcarrière was Vera jarenlang aanvoerster van het Nederlands vrouwenelftal. Ze heeft voor vijf clubs gespeeld, waaronder profclub CF Modena in Italië. Na haar carrière ging Vera Pauw aan de slag als bondscoach van het Schotse vrouwenelftal. In 2004 keerde Vera Pauw weer terug naar Nederland waar ze de bondscoach werd van het vrouwenvoetbal. Onder leiding van Vera Pauw wist het Nederlands vrouwenelftal zich in 2009 voor het EK voetbal te plaatsen. De eerste keer in de Nederlandse geschiedenis. Direct behaalden het team onder leiding van Vera Pauw de halve finale. In Nederland heerste een ware ‘oranjekoorts’. In 2010 zorgde een verschil in visie voor een voortijdig einde aan de samenwerking tussen Vera Pauw en de KNVB. Door de Russische bond werd ze gevraagd om het vrouwen voetbal in Rusland op de kaart te zetten als technisch directeur. Ze is ook voormalig bondscoach van het Zuid-Afrikaanse vrouwenelftal. Naast haar sportieve activiteiten zet ze zich wereldwijd in voor vrouwenemancipatie, vrouwenrechten en diverse (sport) bewustwordingsactiviteiten.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Vera Pauw inhuren als spreker?

Ondanks haar behaalde successen heeft Vera Pauw voortdurend te maken met een strijd die ze moet leveren om het vrouwenvoetbal op de kaart te zetten. In haar lezingen vertelt ze openhartig over motivatie, doorzettingsvermogen, passie en haar eigen visie op coaching. Haar expertise ligt op de vlakken van samenwerken, verandering en het uitzetten van beleid.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Vera Pauw

Wat klanten zeggen over
Vera Pauw

Sprekers zoals Vera Pauw

Vera Pauw boeken?