Marijn de Vries

Voormalig wielrenster en journalist

Journaliste en historicus Marijn de Vries begon bij wijze van experiment op haar dertigste met wielrennen. Als snel werd haar talent opgemerkt door Leontien van Moorsel. Tot en met 2015 was Marijn internationaal actief in het professionele vrouwen wielrennen. Tegenwoordig is Marijn te zien als wieler analist bij de Sporza, schrijft ze wekelijks een sportcolumn voor NRC, organiseert ze racefietsevenementen in binnen- en buitenland en heeft ze het populaire wielerboek voor beginners Vrouw&Fiets uitgebracht, waarvan inmiddels meer dan 10.000 exemplaren verkocht zijn. Daarnaast is ze fietsburgemeester van Zwolle.

In 2008 werd Marijn de Vries dertig. Ze vond het maar niks en bedacht een experiment uit te voeren. Ze was benieuwd of het op haar leeftijd nog mogelijk was om topsportster te worden. Marijn begon met fietsen en de groep mannen met wie ze op dat moment drie keer per week fietste vond dat ze moest beginnen met koersen. Ze ging langs een sportarts, ging praten met verschillende (voormalig) wielrensters en trainde vooral verder. In 2009 begon Marijn met echte koersen en in 2010 bood Leontien van Moorsel haar een contract aan bij haar eigen UCI vrouwenploeg Leontien.nl. Na een jaar behoorde Marijn internationaal tot de wereldtop en kwam voor verschillende professionele vrouwen teams uit. In augustus 2015 gaf ze aan te stoppen waarna ze veel in de media kwam. Tegenwoordig is Marijn te zien als wieler analist bij de Sporza, schrijft ze wekelijks een sportcolumn voor NRC, organiseert ze racefietsevenementen in binnen- en buitenland en heeft ze het populaire wielerboek voor beginners Vrouw&Fiets uitgebracht, waarvan inmiddels meer dan 10.000 exemplaren verkocht zijn. Daarnaast is ze fietsburgemeester van Zwolle.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Marijn de Vries inhuren als spreker?

Marijn is veelzijdig inzetbaar, mede dankzij haar brede achtergrond. Tijdens haar presentaties weet ze als journalist en oud topsporter goed de link te leggen tussen topsport en het bedrijfsleven. Tevens is Marijn ook inzetbaar als dagvoorzitter, waarbij zij gemakkelijk de verbanden weet te leggen tussen de verschillende onderwerpen die aan bod komen. Juist als journalist weet zij kritische vragen te stellen die uw event naar een hoger niveau tillen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marijn de Vries

Wat klanten zeggen over
Marijn de Vries

Sprekers zoals Marijn de Vries

Marijn de Vries boeken?