Minke Booij

Olympisch Kampioene hockey en directeur Topsport Team bij EIFFEL

Minke Booij heeft in haar hockey carrière veel bereikt. Als aanvoerster werd ze Europees- en wereldkampioen en sloot ze in 2008 haar carrière af met Olympisch Goud. Tegenwoordig is Minke directeur van het Topsport Team bij EIFFEL.

"Je moet het zelf doen en je hoeft het niet alleen te doen"

Minke Booij werd internationaal gezien als een van de beste verdedigsters ter wereld. Niet voor niets was ze in 2006 ‘Beste hockeyster van de Wereld’. Zowel op nationaal als internationaal niveau was Minke Booij een belangrijke steunpilaar. Met Den Bosch werd ze veelvoudig Nederlands Kampioen en wist ze de Europa Cup 1 meerdere keren te winnen. Als aanvoerster van het Nederlands team was Minke Booij jaren lang het verlengstuk van coach Marc Lammers. Nederland wist met Minke Booij als ‘captain’ vele internationale titels te winnen. Na een mislukte gooi naar de Olympische titel in 2004 verloor het team tot 2008 nauwelijks meer. Zo werd Minke Europees en wereldkampioen. In 2008 bereikte ze haar ultieme doel, een geweldige gouden medaille op de Spelen in Peking! Het hoogst haalbare voor iedere sporter. Haar inzet is ongekend, ze gaat altijd voorop in de strijd. Haar enthousiasme en motivatie werken aanstekelijk op de overige teamleden. Na haar carrière start Minke in 2008 met werken bij Lotto waar zij manager Sport & PR wordt. Vanaf maart 2015 was Minke werkzaam bij de KNVB als manager vrouwenvoetbal welke rol zij tot augustus 2017 vervulde. Het behalen van de eerste plaats met het Nederlands vrouwenvoetbal tijdens het EK voetbal in eigen land was het absolute hoogtepunt. In 2017 werd Minke de nieuwe directeur van goededoelenstichting Spieren voor Spieren. Tegenwoordig is Minke de directeur van het Topsport Team bij EIFFEL waardoor ze dagelijks de combinatie maakt tussen de sport en  het bedrijfsleven.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Minke Booij inhuren als spreker?

Minke Booij was jarenlang aanvoerster van het Nederlands team dat heerste over de internationale hockeyvelden. Als onderdeel van een succesvol team presenteert zij over het proces waarin je als team zit op weg naar de top. Ze vertelt over haar rol binnen het team, motivatie, doorzettingsvermogen en het belang van samenwerken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Minke Booij

Wat klanten zeggen over
Minke Booij

Sprekers zoals Minke Booij

Minke Booij boeken?