Reinder Nummerdor

Voormalig volley- en beachvolleyballer

De in IJsselmuiden geboren Reinder Nummerdor deed vijf keer mee aan de Olympische Spelen. Twee keer als volleyballer en drie keer als beachvolleyballer. In beide sporten haalde hij vele prijzen en successen.

"Om je te blijven ontwikkelen zul je open moeten staan voor nieuwe ideeën"

Reinder begon met volleyballen bij E.V.V. in Elburg in 1990 waarna hij uiteindelijk als professioneel volleyballer aan de slag gaat bij achtereenvolgens Kuipers Zwolle, Piet Zoomers/Dynamo en aansluitend bij verschillende clubs in Italië. In 1995 maakt hij zijn debuut in het Nederlands volleybalteam waarna hij uiteindelijk 349 interlands speelt. Hij wint in 1997 het Europees Kampioenschap en neemt met de volleybalploeg deel aan de Olympische Spelen in 2000 en 2004. Van 2000 – 2004 was hij aanvoerder van de nationale ploeg. Daarna maakt Reinder de overstap naar het beachvolleybal waar hij met Richard Schuil (voormalig volleybalinternational) een duo vormt. Reinder en Richard zijn zeer succesvol en doen mee aan de Olympische spelen van 2008 en 2012 waar zij een vierde plaats behalen. In totaal hebben zij samen negen Worldtourtoernooien gewonnen waarvan twee grandslams. In januari 2014 besluit Richard Schuil te stoppen en gaat Reinder door met Christiaan Varenhorst. In 2014 winnen zij een grandslam in Sao Paolo. Tijdens het WK Beachvolleybal in Nederland behalen zij de finale die helaas verloren gaat. Tijdens het EK Beachvolleybal 2015 behalen zij een bronzen medaille. Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro worden Reinder Nummerdor en zijn maatje Christiaan Varenhorst door de Nederlanders Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uitgeschakeld.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Reinder Nummerdor inhuren als spreker?

Reinder is inzetbaar voor het geven van volleybal- en beachvolleybalclinics. Daarnaast is hij inzetbaar voor presentaties op basis van interview waarbij hij thema’s kan aanhalen als vitaliteit, samenwerken en leiderschap.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Reinder Nummerdor

Wat klanten zeggen over
Reinder Nummerdor

Sprekers zoals Reinder Nummerdor

Reinder Nummerdor boeken?