Richard Schuil

Voormalig volleybal international

Zowel in het volleybal als in het beachvolleybal wist Richard Schuil internationale faam te behalen. Met een gouden medaille in Atlanta in 1996 en in totaal vijf deelnames aan de Olympische Spelen, heeft Richard een fantastisch CV en veel (Olympische) ervaring.

"Weet optimaal gebruik te maken van ieders rol en kwaliteiten om te komen tot een goed functionerend team"

De Friese Richard Schuil is sinds jaar en dag een allrounder in de Nederlandse volleybal wereld. Op 23-jarige leeftijd werd Richard al Olympisch kampioen, toen hij deel uit maakte van de selectie van het Nederlands volleybalteam op de Olympische Spelen in Atlanta. Nadat hij nog tweemaal meedeed aan de Olympische Spelen in de categorie volleybal, voorzag hij zijn carrière in 2004 van een impulsieve wending, door over te stappen naar het beachvolleybal. Binnen deze discipline maakte Richard furore, door samen met Reinder Nummerdor in Peking een vijfde plaats te behalen en in Londen zelfs de vierde plaats weten te behalen. Uiteindelijk maakte Richard zodoende maar liefst vijf keer deel uit van het Nederlandse Olympisch team. Als ambassadeur van het WK Beachvolleybal in Nederland, verscheen Richard de laatste tijd regelmatig in de landelijke media, waarin hij met zijn scherpe analyses een geliefd analist werd.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Richard Schuil inhuren als spreker?

Richard Schuil was één van de toppers van het Nederlands volleybalteam tijdens het behalen van de Olympische titel in Atlanta (1996) en daarnaast meervoudig Nederlands deelnemer aan de Olympische Spelen in het beachvolleybal. Als spreker is Richard in te zetten voor een presentatie waarbij men dieper wil ingaan op het waarmaken van je ambities en het optimaal benutten van je eigen capaciteiten. Daarnaast is Richard inzetbaar voor het geven van clinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Richard Schuil

Wat klanten zeggen over
Richard Schuil

Sprekers zoals Richard Schuil

Richard Schuil boeken?