Steven Rooks

Voormalig wielrenner

Steven Rooks is een van de beste klimmers uit de Nederlandse wielren geschiedenis. Hij won vele klassiekers en kampioenschappen, maar was ook een begenadigd ronderenner. In 1995 neemt hij afscheid als profwielrenner.

"Healthy in life"

Waar veel wielrenners er enkele jaren over doen om de top te bereiken had Steven Rooks er maar twee jaar voor nodig. Al in zijn tweede jaar als wielerprofessional won hij in 1983 de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Door deze overwinning in de zware voorjaarsklassieker werd van Steven Rooks in de jaren daarna veel verwacht. Verwachtingen die hij met name in 1988, toen hij voor de succesvolle PDM ploeg reed, volledig inloste. In dat jaar streed hij met de Spanjaard Peter Delgado om de eindoverwinning in de Tour de France. Uiteindelijk werd hij net aan tweede, maar won hij wel de etappe naar Alpe d’Huez, het bergklassement (bolletjestrui) en het combinatieklassement. Voor zijn prestaties in 1988 werd hij gekozen tot Sportman van het Jaar. Enkele jaren daarvoor schreef hij ook al de enige Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, op zijn naam. Steven Rooks beëindigde zijn carrière in 1995, toen hij voor het Nederlandse TVM reed. Na zijn carrière is Steven actief in de wielerwereld gebleven zo is hij drie jaar co-commentator geweest voor de NOS bij wielerwedstrijden, was hij ploegleider van TVM, koersdirecteur van de Ronde van Noord-Holland, columnist voor het AD en directeur Sportif van de dameswielerploeg Boels Dolmans Cylcling Team.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Steven Rooks inhuren als spreker?

Steven Rooks geeft inspirerende presentaties over succesvol samenwerken, de top bereiken, presteren en omgaan met tegenslagen. Daarnaast is Steven een perfecte instructeur tijdens wieler- en mountainbikeclinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Steven Rooks

Wat klanten zeggen over
Steven Rooks

Sprekers zoals Steven Rooks

Steven Rooks boeken?