Servais Knaven

Voormalig wielrenner en ploegleider

Servais Knaven is een voormalig wielrenner en ploegleider van Team Sky. Als profwielrenner won de Nederlander onder andere de wielerklassieker Parijs-Roubaix en een etappe in de Ronde van Frankrijk. Als ploegleider van de Britse wielerploeg Team Sky en later INEOS heeft Servais een groot aandeel in de vele zeges die de ploeg behaalde sinds 2011.

Gelderlander Servais werd op zijn 22e (1994) prof wielrenner bij de TVM-ploeg. Vanaf dat moment ontwikkelde Servais Knaven zich tot een begenadigd top-wielrenner. In 2001 won Servais de befaamde wielerklassieker Parijs-Roubaix. Twee jaar later arriveerde hij als eerste bij de finish in de zeventiende etappe van het grootste evenement van het jaar, de Ronde van Frankrijk. In totaal boekte Servais Knaven 31 overwinningen. In 2008 werd Knaven benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten in de wielersport. In de aanbeveling werd aangegeven dat Servais een voorbeeldfunctie heeft als ‘voorvechter’ voor de schone wielersport. Van 2011 tot 2022 was Servais Knaven werkzaam als ploegleider van de Britse formatie Team Sky (tegenwoordig INEOS Grenadiers). Onder zijn leiding won de ploeg in 2012, 2013, 2015, 2016 en 2017 onder andere de Ronde van Frankrijk. Tegenwoordig is hij technisch manager van de vrouwenformatie van AG Insurance-Soudal en Quick-Step.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Servais Knaven inhuren als spreker?

Door zijn ervaringen als wielrenner en ploegleider van Team Sky heeft Servais in zijn carrière veel te maken gehad met thema’s als leiderschap, coaching, omgaan met tegenslagen, doelen stellen en teambuilding. Servais Knaven is te boeken voor presentaties en wielerclinics waar hij zijn verhalen met veel enthousiasme deelt.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Servais Knaven

Wat klanten zeggen over
Servais Knaven

Sprekers zoals Servais Knaven

Servais Knaven boeken?