Sven Kramer

Meervoudig Olympisch kampioen schaatsen

Sven Kramer is de huidige schaatsheld van Nederland. De meervoudig Europees- en Wereldkampioen wordt gezien als een van de grootste Nederlandse schaatsters die we kennen. Sven heeft in zijn carrière al 44 gouden medailles weten te bemachtigen op internationale toernooien en is nog niet van plan om te stoppen.

"Als winnen makkelijk was, deed iedereen het wel"

Wat goed is, komt snel. Dat geldt zeker voor Sven Kramer. Toen hij nog junior was en voor Jong Oranje schaatste werd hij al Nederlands Kampioen allround en versloeg gerenommeerde kampioenen als Rintje Ritsma en Jochem Uytenhaage. Na Jong Oranje maakte Sven de overstap naar de commerciële schaatsploeg van TVM. Al in zijn eerste jaar schaatste hij naar een Wereldrecord op de 5000 meter. Ook won hij Olympisch Zilver op de Spelen van 2006 achter Enrico Fabris. Van 2007 tot 2011 domineerde Sven Kramer het internationale schaatsen. Hij won vier opeenvolgende Europees en Wereldkampioenschappen allround. Een historische prestatie! Daarnaast was hij torenhoog favoriet voor de Olympische Spelen in Vancouver, 2010. Er werd zelfs een hele reclamecampagne om hem heen gebouwd met de inzet het aantal medailles dat Sven in Vancouver ging winnen. Met overmacht won hij de 5.000 meter. Op de 10.000 meter werd hij echter door Gerard Kemkers de verkeerde baan in gestuurd. Een zeker lijkende tweede goud ging in rook op. Na absentie van één jaar is Sven Kramer in 2011/2012 weer terug op het mondiale niveau. Tijdens de winterspelen in Sotsji 2014 heeft Sven Kramer drie medailles weten te bemachtigen: Goud op de 5 km, zilver op de 10 km en goud tijdens de ploegenachtervolging. In de zomer van 2014 maakt Sven Kramer de overstap van de TVM-schaatsploeg naar de ploeg van Jac Orie, Team Jumbo-Visma. Met Jac ging Sven het traject in richting de Olympische Spelen van Peongchang. Hier veroverde hij goud op de 5 kilometer en brons met de ploegenachtervolging. Na alle misère met zijn rugklachten lukte het Sven in 2020 om zilver te pakken op de 5000 meter en goud in de ploegenachtervolging op het WK in Salt Lake City. Tegenwoordig houdt Sven zich naast het schaatsen bezig met de Sven Kramer Academy. Hiermee heeft Sven de ultieme droom is dat ieder kind voor zijn of haar 12e jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Sven Kramer inhuren als spreker?

Sven Kramer is beschikbaar voor interviews over omgaan met tegenslagen, presteren onder druk en het verleggen van grenzen. Tevens is Sven inzetbaar voor promotionele en commerciële activiteiten voor uw bedrijf.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sven Kramer

Wat klanten zeggen over
Sven Kramer

Sprekers zoals Sven Kramer

Sven Kramer boeken?