Danny Makkelie

Internationaal scheidsrechter & Leidinggevende Politie

Danny Makkelie wordt gezien als de beste scheidsrechter van Nederland. Hij staat sinds 2016 op de elitelijst van de UEFA wat inhoudt dat hij zich ook internationaal tot de allerbesten mag rekenen. Wekelijks levert hij met zijn team topprestaties op het veld, of als VAR ‘achter de schermen’. Hij staat veelvuldig in het oog van de storm en weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om beslissingen te nemen onder immense druk. In de Champions League waar de sportieve en financiële belangen reusachtig zijn staat hij dikwijls oog-in-oog met de groten der aarden (Messi, Ronaldo, Neymar, Mbappé). Met zijn leiderschapskwaliteiten weet hij acceptatie en respect bij spelers, publiek en media af te dwingen. Naast zijn werk als topscheidsrechter werkt Danny bij de politie als leidinggevende in de functie van inspecteur en hulpofficier van justitie. Danny is een frisse en energieke persoonlijkheid. Niet bang, uitgesproken, streeft naar perfectie en is vriendelijk. Hij gaat kritische vragen niet uit de weg, heeft een gezonde dosis humor en voelt zijn publiek goed aan.

"Alleen ben je sneller, samen kom je verder"

Danny Makkelie begon met fluiten op 10-jarige leeftijd. Op 22-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de Eerste Divisie en op 24-jarige leeftijd in de Eredivisie. Hij was daarmee de jongste scheidsrechter die een wedstrijd leidde op het hoogste niveau in Nederland. Op 27-jarige leeftijd werd Danny benoemd tot FIFA-scheidsrechter. Op 29-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de Europa League en op 31-jarige leeftijd in de Champions League. Op 34-jarige leeftijd promoveerde Danny naar de elitegroep van de UEFA. Dit is de hoogste internationale groep en daarmee behoort hij tot de beste scheidsrechters van Europa. Op 37-jarige leeftijd floot Danny de finale van de Europa League. Hij was actief als scheidsrechter op het EK 2021 en het WK 2022. Als VAR fungeerde hij in vier grote finales, namelijk die van het WK Clubteams in 2016 en 2017, de WK-finale in 2018 en de Champions League finale in 2019.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Danny Makkelie inhuren als spreker?

Danny Makkelie is een veelgevraagde spreker vanwege zijn indrukwekkende presentaties aan de hand van exclusief beeld- en geluidsmateriaal uit voetbalwedstrijden op (inter)nationaal niveau. Hij deelt zijn ervaringen op het gebied van leiderschap, communicatie, presteren onder druk, omgaan met tegenslagen, teamgevoel en succesvol samenwerken. Hoe neem je beslissingen als alles onder een vergrootglas ligt en er zoveel emotie bij komt kijken? Hoe stuur je een team aan en lever je met elkaar topprestaties waarin iedereen zich verantwoordelijk voelt voor succes? Hoe kies je een eigen koers en blijf je dichtbij jezelf? Wat is de kracht van een trots team en wat zijn de valkuilen? Verder praat Danny over ontwikkelingen op het gebied van innovatie, smart intelligence en de persoonlijke kant van zijn werk. Hij neemt het publiek mee in zijn visie en keuzes die hij daarin maakt. Met sprekende praktijkvoorbeelden weet hij feilloos verbanden te leggen met bedrijfssituaties. De presentaties van Danny worden gekenmerkt als interactief, boeiend, inhoudelijk, inspirerend, ontspannen en goed voorbereid.

Europees kampioenschap 2021 en het Wereldkampioenschap 2022
Danny en zijn team waren zeer succesvol op het EK 2021. Hij leidde onder meer de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije, de achtste finale tussen Engeland en Duitsland en de halve finale op Wembley met 90.000 toeschouwers tussen Engeland en Denemarken. Op het WK 2022 leidde Danny de wedstrijd Spanje tegen Duitsland en Argentinië tegen Polen, én werden zij gezien als finale kandidaat. Maar na de tumultueuze zege van Argentinië in de kwartfinale tegen Oranje (2-2, winst na strafschoppen) zou het aanstellen van Danny en zijn team voor de WK-finale uiterst gevoelig liggen in het Zuid-Amerikaanse land.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Danny Makkelie

Wat klanten zeggen over
Danny Makkelie

Sprekers zoals Danny Makkelie

Danny Makkelie boeken?