Ard Schenk

Drievoudig Olympisch Kampioen

Ard Schenk is een fenomeen. Door velen gezien als de beste Nederlandse sporter aller tijden. Eind jaren ’60 en begin jaren ’70 domineerde Ard het langebaan schaatsen. Na drie Olympische titels en 18 wereldrecords besloot Ard te stoppen als professioneel schaatser.

"Actief ouder worden doe je door te luisteren naar je hart"

Ard Schenk is een van de grootste sporters uit de Nederlandse geschiedenis. Nadat hij bij de Olympische Spelen van Sapporo in 1972 drie van de vier afstanden wist te winnen en twee weken later het WK allround won, was hij met zijn lange blonde manen en sportieve voorkomen een ongekende sportheld in Nederland. Toch werd Ard in het begin van zijn carrière overklast door landgenoot Kees Verkerk, die in 1966 en 1967 Wereldkampioen Allround werd. Vanaf 1970 was Ard echter drie jaar achter elkaar ’s werelds beste schaatser. In zijn carrière brak Ard Schenk 18 wereldrecords. Opmerkelijk is, dat 11 van de 18 wereldrecords gereden door Ard, zijn behaald in het Duitse Inzell. Een baan waar hij graag schaatste en veel trainde. Na zijn actieve loopbaan was Ard Schenk kort verslaggever bij Studio Sport. Later trad hij op als Chef de Mission van de Nederlandse afvaardiging bij de Olympische Winterspelen van 1992, 1994 en 1998. Vanaf 1990 wordt elk jaar aan het eind van het seizoen de Ard Schenk Award uitgereikt aan de beste schaatser en schaatsster van het jaar. Ook was hij jarenlang bestuurslid en adviseur van de KNSB en de internationale schaatsbond ISU. Naast de vele functies in het schaatsen was Ard fysiotherapeut in het dagelijks leven.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Ard Schenk inhuren als spreker?

Ard Schenk treed niet vaak in het openbaar, maar als hij dat wel doet is hij inspirerend. Ard bereidt zich nauwkeurig voor en koppelt zijn ervaringen aan maatschappelijke en zakelijke thema’s als ondernemerschap, innovatie, doorzettingsvermogen en presteren.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ard Schenk

Wat klanten zeggen over
Ard Schenk

Sprekers zoals Ard Schenk

Ard Schenk boeken?