Marianne Timmer

Meervoudig Olympisch kampioene schaatsen

Marianne Timmer is een oud-topschaatsster, ze is driemaal Olympisch goud winnaar en heeft een (inter)-nationaal palmares om trots op te zijn. Ze was specialist op de 500, 1000 en 1500 meter afstanden. Na haar actieve carrière is zij schaatscoach geworden van haar eigen team. Marianne heeft als sporter de absolute top weten te bereiken. Haar echte kracht ligt toch in het verbinden van mensen. Aan de hand van enthousiaste, meeslepende presentaties en/of clinics legt zij de focus op het verbinden van mensen en creëren van hechte groepen.

Van jongs af aan was schaatsen haar passie en sport.  Niet verwonderlijk dus dat Marianne Timmer al bij de junioren opviel, ze pakte op het WK voor junioren in 1994 een bronzen medaille. In de jaren die volgde ging ze zich specialiseren op de korte afstanden. Na vele trainingsuren en wedstrijden kwam in 1998 op de Olympische Spelen van Nagano de beloning, Marianne won zelfs tweemaal goud op zowel de 1000 en 1500 meter. Op de 1500 meter deed ze dit zelfs door het wereldrecord te verbreken. De daaropvolgende Spelen waren teleurstellend maar in 2006 wist Marianne zich te verzekeren van een gouden medaille, zij was de eerste schaatsster die het presteerde om op twee verschillende Winterspelen goud te winnen. Daarnaast is ze meervoudig wereld- en Nederlands kampioen. Ze is recordhouder Nederlands kampioen Sprint met 10 keer. Na in 2009 bij een val haar hielbeen op meerdere plaatsen gebroken te hebben, wist ze zich niet plaatsen voor de Spelen in Vancouver. In 2010 is Marianne gestopt met wedstrijd schaatsen en door de KNSB benoemd tot erelid. Vanaf dat moment begon haar carrière als coach, na werkzaam te zijn geweest bij verschillende teams heeft ze in 2016 besloten om te stoppen en zich te focussen op andere dingen. Ze wil graag mensen verbinden en geeft hier presentaties over bij bedrijven en sportclubs.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Marianne Timmer inhuren als spreker?

Marianne heeft een meeslepend verhaal wat zij op een openhartige en enthousiaste manier vertelt. Zij legt op unieke manier de verbinding tussen topsport en het verbinden van mensen. Marianne is energiek en door haar eigen stijl krijgt haar programma vaak een interactief karakter. De thema’s waarover zij spreekt zijn verbinden, doorzetten, presteren en de wil om te winnen. Door haar kwaliteiten en ervaringen te gebruiken, geeft ze geweldige presentaties.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marianne Timmer

Wat klanten zeggen over
Marianne Timmer

Sprekers zoals Marianne Timmer

Marianne Timmer boeken?