Bas Tietema

Oprichter wielerplatform Tour de Tietema

Bas Tietema stond bekend als een groot wielertalent, hij was goed op weg om een plek te bemachtigen in de hoogste regionen van het wielrennen. Zijn gezondheid en persoonlijke worstelingen voorkwamen een snelle glansrijke weg naar de top. Ondanks dat hij een kleine stap terug heeft gedaan, heeft Bas nog altijd de ambitie om zijn droom als profwielrenner waar te maken. Bas is naast het wielrennen, met enorm veel passie, actief voor de gehandicapten sport in Nederland. Sinds 2016 is Bas ook ambassadeur voor het Fonds Gehandicaptensport.

"Happiness is only real when shared"

In 1995 werd Bas Tietema in Zwolle geboren. Hij begon zijn sportcarrière met voetballen. Hij speelde meerdere jaren voor de jeugd opleiding van PEC Zwolle, totdat zijn voetbal carrière ten einde kwam door een zware kruisband blessure. Op zijn vijftiende ging hij op zoek naar een andere sport en vond die al gauw in het wielrennen. Hij kocht van zijn eigen geld zijn eerste fiets en begon in de omgeving van Zwolle rondjes te fietsen. In de jaren daarna maakte hij zulke grote stappen dat BMC Development Team, de beste opleidingsploeg van de wereld toen der tijd, hem contracteerde. Bij BMC hoorde Bas tot de beste wielrenners van zijn leeftijdsgeneratie, zo wist hij 3de te worden in beloften versie van de prestigieuze wielerwedstrijd Parijs-Roubaix en 3de op het NK tijdrijden in 2017. Na een moeizaam jaar qua gezondheid besloot Bas Tietema in 2019 een stapje terug te doen, om zich naast het wielrennen ook op maatschappelijk vlak zich te kunnen ontwikkelen. Hoe kan dat mooier dan door zich in te zetten voor de gehandicaptensport in Nederland? Door het opgroeien met zijn zusje Iris, die geboren is met het syndroom van Down, weet hij uit persoonlijke ervaring hoeveel plezier en sporten deze (sportende) mensen geeft. Bas is van mening dat iedereen jong of oud, een handicap of niet, het recht moet hebben om te kunnen sporten.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Bas Tietema inhuren als spreker?

Bas Tietema is met zijn ervaringen in het wielrennen en maatschappelijke achtergrond een uitstekende spreker. Tijdens zijn presentaties kan hij je meer vertellen over thema’s als omgaan met tegenslagen, het belang van samenwerken en hoe belangrijk doorzettingsvermogen is wanneer het allemaal niet zo gaat zoals je zelf wilt. Daarnaast is hij in combinatie met zijn presentatie inzetbaar voor een bijzondere fietsclinic en ervaar hoe het is om een dag te leven als een prof.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Bas Tietema

Wat klanten zeggen over
Bas Tietema

Sprekers zoals Bas Tietema

Bas Tietema boeken?