Dennis Higler

Scheidsrechter Betaald Voetbal en Projectmanager PON

Dennis Higler is internationaal scheidsrechter en actief in de Eredivisie, de UEFA en de FIFA. Dennis maakte een stormachtige entree in het Betaald Voetbal. Slechts vijftien maanden na zijn debuut in de Eerste Divisie mocht hij op 26-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie maken. Zijn strakke optredens zorgden er niet alleen voor dat hij enorm snel stappen maakte, maar leverden hem met name in de media heel veel weerstand op. Door hoge eisen aan zichzelf te stellen en hard te blijven werken heeft Dennis deze beeldvorming volledig om weten te buigen naar een geaccepteerde en gewaardeerde scheidsrechter in de top van Nederland. Sinds 2017 is Dennis internationaal scheidsrechter en maakte hij al zijn debuut in de Europa League poulefase en EK Kwalificatie. Naast zijn functie als scheidsrechter is Dennis actief als projectmanager bij auto-importeur Pon.

"Leiderschap is niet de functie die je hebt, maar door de rol die je pakt."

Door zijn grote mond als voetballer bij V.V. Hoogland werd Dennis uitgedaagd om zelf een wedstrijd te fluiten. Zes jaar na dato mocht Dennis in september 2010 op 24-jarige leeftijd zijn debuut maken in het Betaald Voetbal bij Telstar – FC Den Bosch. Vijftien maanden en 25 wedstrijden verder mocht Dennis al zijn debuut in de Eredivisie maken en bracht hij in december 2011 De Graafschap – Roda JC kaartloos tot een goed einde. Ook hierna ging het snel, zo mocht Dennis van de KNVB in zijn eerste seizoen als Eredivisie scheidsrechter direct internationaal mee als extra scheidsrechter op de achterlijn en stond hij onder andere bij Liverpool FC.

In 2013 kreeg Dennis na enkele minder prestaties en strenge optredens vanuit diverse media enorm veel kritiek en werd hij zelfs live op tv weggestemd uit de Eredivisie. De beeldvorming van een scheidsrechter die er niets van kan was snel ontstaan. In het begin had Dennis het hier lastig mee, maar door hoge eisen aan zichzelf te stellen en hard te blijven werken heeft Dennis deze beeldvorming om weten te buigen naar een geaccepteerde en gewaardeerde scheidsrechter in de top van Nederland.

Sinds 2017 is Dennis internationaal scheidsrechter en maakte hij al zijn debuut in de groepsfase van de Europa League (2018) en floot hij inmiddels twee EK Kwalificatiewedstrijden (2019). Vanaf de zomer van 2017 maakt Dennis ook deel uit van het team van Björn Kuipers en adviseerde hij onder andere om een doelpunt van Ronaldo af te keuren in de halve finale Bayern München – Real Madrid. Naast zijn functie als scheidsrechter is Dennis actief als projectmanager bij auto-importeur Pon.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Dennis Higler inhuren als spreker?

Aan de hand van aansprekende clips en anekdotes brengt Dennis topsport naar de werkvloer met parallellen vanaf het veld. Een compliment krijgen is fijn, maar wat te doen wanneer er veel kritiek op jouw presteren is. Dennis neemt je mee in de wereld van reflecteren, leiderschap tonen en presteren onder druk. Hoe haal je het beste uit jezelf en jouw team om tot een topprestatie te komen?

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dennis Higler

Wat klanten zeggen over
Dennis Higler

Sprekers zoals Dennis Higler

Dennis Higler boeken?