Kira Toussaint

Professioneel wedstrijdzwemmer

Kira Toussaint is Nederlands meervoudig recordhoudster op de rugslag en nummer één op de wereldranglijst 50 meter rugslag. Ze staat bekend om haar formidabele onderwaterfase.

"Clear mind, full hart, can’t lose!"

Kira trainde tot eind 2017 in Knoxville, Tennessee, bij de University of Tennessee. Daar heeft zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen als topzwemster terwijl ze daar een internationaal bachelor diploma heeft behaald. Voordat Kira naar Knoxville vertrok werd ze al Nederlands kampioen op de 200 meter rugslag en verbeterde ze het Nederlands record op de 100 meter rugslag. Op de EK korte baan zwemmen in 2017 behaalde Kira haar beste internationale prijs tot op heden: het zilver op de 100 meter rugslag en won ze het goud op de 4×50 meter. Sinds Kira terug is in Nederland verbreekt ze het ene na het andere Nederlands record op haar specialiteit: de rugslag. Kira Toussaint heeft al meerdere world cup finales op haar naam gezet en heeft nu nog maar één doel: knallen op de Olympische Spelen in Tokyo. Kira komt uit een echte topsportfamilie, haar moeder werd in 1984 Olympisch kampioene rugslag en haar vader is bewegingswetenschapper. Ze weet wat je moet doen en laten om het uiterste uit je carrière te halen. Prioriteiten stellen en keuzes maken horen daarbij.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Kira Toussaint inhuren als spreker?

Kira Toussaint enthousiasmeert als sportspreker door haar openheid, plezier en passie tijdens het spreken over haar sport en de bijbehorende ervaringen met het omgaan met druk. Ondanks dat zwemmen een individuele sport is, vertelt Kira hoe belangrijk de samenwerking met andere zwemmers en haar coaches is om jezelf maximaal te ontwikkelen. Ook verzorgt Kira zwemclinics voor ieder niveau en voor iedere doelstelling.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Kira Toussaint

Wat klanten zeggen over
Kira Toussaint

Sprekers zoals Kira Toussaint

Kira Toussaint boeken?