Laura de Witte

Olympisch atleet en Europees kampioen op 4x400 meter

Laura de Witte is een tweevoudig Olympische atleet die is gespecialiseerd op de 400m en 4x400m estafette. Sinds 2014 maakt ze deel uit van Team NL en vertegenwoordigt ze Nederland op Internationale wedstrijden. Naast haar individuele 400m, is ze ook lid van het sterke 4x400m team.  Ze laat zien dat je naast de individuele sporter, ook een goede teamspeler kan zijn. Samen met haar zus, Lisanne de Witte, laat ze haar (topsport) leven zien op YouTube. Ze geeft een kijkje in haar leven: de leuke en spannende momenten van topsport, maar ook zeker de dieptepunten. Laura heeft naast haar topsport carrière een passie voor gezonde voeding en heeft daarom de opleiding gevolgd tot sport diëtiste. Ze kan je alle ins en outs geven van een fit, gezond, gelukkig en sterk lichaam. Zowel op mentaal, als fysiek vlak zodat ook jij je dromen kan nastreven.  

Olympisch atlete Laura de Witte is op 8-jarige leeftijd begonnen met atletiek. Vanaf 2014 maakt ze deel uit van het Nederlands team op internationale wedstrijden. Eerst op de 200m, vervolgens maakte ze de overstap naar de 400m en 4x400m estafette. Samen met haar zus, Lisanne de Witte, maakte ze deel uit van het Olympisch team tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) en Tokyo (2021). Met het ijzersterke 4x400m estafette team verbetert ze in 2016 en 2021 het Nederlandse record en worden ze Europees kampioen in 2022.  

Op YouTube laat ze zien hoe het leven als topsporter eruitziet. Laura geeft een inzicht in de zware trainingssessies, verschillende manieren om te herstellen, haar voedingspatroon, maar ook de tegenslagen en uitdagingen die op haar pad komen. Ook deelt ze hoe het is om in een individu te functioneren in een team.  

Laura heeft een passie voor gezonde voeding en heeft daarom meerdere opleidingen gevolgd tot (sport) diëtiste. Ze adviseert onder andere sporters over de beste voeding rondom trainingen en wedstrijden. Ook biedt ze clinics aan voor leuke hardlooptips en tricks.  

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Laura de Witte inhuren als spreker?

Laura de Witte laat zien dat je als een individuele sporter ook een goede teamplayer kan zijn. Door haar jarenlange ervaring als vast lid van het 4×400 estafette team, weet ze als geen ander hoe het is om in een team te functioneren. Topsport gaat gepaard met hoogte -en dieptepunten, ook in Laura haar carrière. Hoe ga je om met teleurstellingen? Met de sterke concurrentie? Hoe houd je de focus op jezelf en je eigen doelen? Daarnaast heeft Laura een opleiding gevolgd tot (sport) diëtist en weet ze precies wat de beste voeding is voor een sportief, sterk en fit lichaam.   

Laura is inzetbaar voor atletiek/hardloop clinics en als spreker. De clinics zijn uitdagend, motiverend, leerzaam en worden aangepast op persoonlijk niveau. Als spreker deelt Laura haar ervaringen uit de topsportwereld en hoe het is om uit te maken van een team als individuele sporter. Ook is Laura inzetbaar voor een clinic met (sport) voeding als onderwerp.  

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Laura de Witte

Wat klanten zeggen over
Laura de Witte

Sprekers zoals Laura de Witte

Laura de Witte boeken?