Marcel Bosker

Langebaanschaatser en medaillewinaar WK allround

Marcel Bosker weet hoe het is om alles te geven voor de sport. Om zich volledig op het schaatsen te richten verhuisde Marcel op veertien jarige leeftijd van Zwitserland naar Nederland waar hij in een gastgezin kwam te wonen. Het grote publiek leerde Marcel in 2018 kennen nadat hij zijn eerste grote titel bij de Senioren wist te behalen, Nederlands Kampioen Allround. Hiermee kwalificeerde Marcel zich voor het WK Allround in het Olympisch stadion. Zijn debuut op het WK kreeg direct glans door een bronzen plak te winnen. Marcel heeft zich daarmee definitief gemeld in de top van het Internationale (allround) schaatsen. Momenteel is Marcel actief voor team Reggeborgh.

Het schaatstalent in Marcel Bosker is geen toevalstreffer. De ouders van Bosker, Henriët van der Meer en Ronald Bosker, waren beiden talentvolle allround schaatsers. Nadat zijn ouders naar Zwitserland emigreerde kwamen zij niet meer uit voor Nederland en zijn zij voor Zwitserland gaan schaatsen in internationale wedstrijden. Marcel is geboren in Zwitserland waar hij op 5-jarige leeftijd tijdens wedstrijden van zijn ouders in aanraking komt met de schaatssport. Op zijn 14e verhuist hij naar Nederland om zich volledig te kunnen focussen op zijn schaatscarrière. Eenmaal in Nederland kwam hij te wonen in een gastgezien. Dit tekent de gedrevenheid en motivatie die Bosker op jongen leeftijd al had om alles te geven voor zijn sport. In 2017 eindigde Bosker op de derde plaats bij het NK Allround. Een jaar later, op 28 januari 2018, werd hij voor het eerst Nederlands kampioen allround. Hiermee plaatste hij zich voor het WK Allround 2018 in Amsterdam, waar Bosker ook zijn eerste medaille op een wereldkampioenschap behaalde. Op de EK afstanden 2018 behaalde Bosker ook zijn eerste medaille op de 5000 meter. Bosker is een sportman met een ontzettende drive waar we in de toekomst nog veel meer van zullen zien.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Marcel Bosker inhuren als spreker?

Marcel Bosker is beschikbaar voor het geven van interviews over onder andere doelen stellen, het omgaan met tegenslagen, het presteren onder druk en het verleggen van grenzen. Tevens is Marcel inzetbaar voor het geven van clinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marcel Bosker

Wat klanten zeggen over
Marcel Bosker

Sprekers zoals Marcel Bosker

Marcel Bosker boeken?