Glenn Helder

Voormalig profvoetballer van o.a. Arsenal en het Nederlands elftal

Glenn Helder is een voormalig profvoetballer, begaafd percussionist en een inspirerende spreker. Op het voetbalveld bereikte hij grote hoogtes bij clubs als Sparta, Vitesse en Arsenal, waar hij onder bondscoach Guus Hiddink in 1995 zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal. In zijn presentatie vertelt Glenn hoe hij na een donkere periode  op eigen kracht zijn leven te transformeren. Tegenwoordig deelt Helder zijn levensverhaal als spreker, waarbij hij graag jongeren en volwassenen inspireert om het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast is hij een veelgevraagde gast in de media, treedt hij op als percussionist op grote festivals en verschijnt regelmatig op televisie, onder andere in het voetbalprogramma “De Eretribune” op ESPN, en blijft actief in het voetbal bij teams als het RTL Sterrenteam en Creators FC.

"“Door te blijven geloven in jezelf en door samen te werken met anderen, kun je elke achterstand ombuigen in winst”"

Glenn Helder (Leiden, 28 oktober 1968) is een voormalig profvoetballer, begenadigd percussionist en een inspirerende en motiverende spreker.

Op het veld steeg hij tot grote hoogte, bij clubs als Sparta, Vitesse en het Londense Arsenal. Onder leiding van bondscoach Guus Hiddink maakte de aanvaller in 1995 zijn debuut voor Oranje.

Echter, achter het succes schuilde een schaduw. Tijdens zijn voetbalcarrière vocht Glenn tegen zijn demonen. Hij worstelde met een gokverslaving, verkwistte zijn fortuin en deed een zelfmoordpoging. In 2008 moest hij zeven maanden de gevangenis in voor bedreiging, mishandeling en verboden vuurwapenbezit. Na een gitzwarte periode wist hij op eigen kracht uit het dal te klimmen. Door vastberadenheid en veerkracht te tonen, transformeerde hij op eigen kracht zijn leven. In 2014 kwam zijn eerste boek uit: Van Arsenal naar de Bajes. In 2023 volgde zijn tweede boek: GLENN, hoe HELDER wil je het hebben.

Vandaag de dag deelt Glenn Helder zijn ervaring en levensverhaal als gevierd spreker tijdens lezingen en inspiratiesessies. Daarbij inspireert en coacht hij zowel jong als oud om het beste uit zichzelf te halen. Zijn verhaal is een krachtig testament van doorzettingsvermogen, veerkracht en het overwinnen van obstakels.

Glenn is een graag geziene gast in de media en drumt op diverse evenementen, waaronder grote festivals als Latin Village en Dance Valley. Glenn is wekelijks live te zien in het voetbalprogramma De Eretribune op ESPN. Glenn voetbalt nog steeds, maar nu bij teams als het RTL Sterrenteam en Creators FC, een voetbalelftal dat bestaat uit de grootste influencers van Nederland en België. Hierdoor is de bekendheid van Glenn ook onder de jongeren van nu erg groot

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Glenn Helder inhuren als spreker?

Zijn er uitdagingen op het werkveld? Heeft het team behoefte aan structuur en samenwerking? Maakt het bedrijf een verandering door en wil je het team inspireren? Met veel plezier verzorgt Glenn diverse lezingen, clinics en workshops. Volledig afgestemd op de wensen en behoeften van de medewerkers van het bedrijf.

Bezorg je medewerkers een onvergetelijke dag met inspirerende verhalen van Glenn. Versterk het teamverband en bezorg het team spierpijn van het lachen dankzij de humoristische wijze waarop Glenn met zijn luisteraars omgaat. Creëer het wij-gevoel door oefeningen en adviezen en zorg ervoor dat het team met verfriste energie naar het werk gaat.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Glenn Helder

Wat klanten zeggen over
Glenn Helder

Sprekers zoals Glenn Helder

Glenn Helder boeken?