Koen Verweij

Olympisch kampioen schaatsen

Koen Verweij koppelt talent aan doorzettingsvermogen. Al op jonge leeftijd wist hij op de juiste momenten boven zichzelf uit te stijgen. Hij werd Wereldkampioen allround bij de junioren. Tijdens de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji behaalt Koen een Gouden medaille tijdens de ploegenachtervolging en een Zilveren medaille op de 1.500 meter. Een week later wordt hij Nederlands kampioen allround. Koen wordt in 2014 ook voor het eerst Wereldkampioen allround. In 2019 sluit Koen zich aan bij Team Reggeborgh met oog op de Olympisch Winterspelen in Peking in 2022.

In 2008 schaatst Koen Verweij bij Jong Oranje. Op het WK junioren wordt hij later dat seizoen Wereldkampioen bij de junioren. Sinds maart 2013 kwam hij uit voor de TVM-schaatsploeg, waar hij eerder ook al schaatste. Tijdens de Olympische Spelen in Sochi behaalt Koen Verweij een zilveren medaille op de 1.500 meter op slechts drieduizendste verschil van winnaar Bródka. Samen met Jan Blokhuijsen en Sven Kramer wordt Koen Verweij Olympisch Kampioen met de ploegenachtervolging. Voor zijn verdiensten op de Olympische Spelen in Sotsji is Koen Verweij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Na de Olympische Spelen wist Koen na overwinningen op de 500 meter, 5.000 meter, 1.500 meter en een tweede plaats op de 10.000 meter de Nederlandse Allround titel te winnen in het Olympisch Stadion op De Coolste Baan van Nederland. In hetzelfde jaar werd Koen  voor de eerste keer wereldkampioen allround. Koen Verweij was deelnemer aan het tv-programma Sterren Springen.
Na een sabbatical van een jaar heeft Koen zich in 2019 aangesloten bij Team Reggeborgh met het oog op kwalificatie voor de Olympische Winterspelen van Peking in 2022.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Koen Verweij inhuren als spreker?

Koen Verweij is beschikbaar voor interviews over de ups & downs, de weg naar succes, omgaan met tegenslagen, grenzen verleggen en de wil om te winnen. Tevens is Koen inzetbaar voor promotionele en commerciële activiteiten van bedrijven.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Koen Verweij

Wat klanten zeggen over
Koen Verweij

Sprekers zoals Koen Verweij

Koen Verweij boeken?