Richard Liesveld

Scheidsrechter Betaald Voetbal

Richard Liesveld behoort al jaren tot de top van de Nederlandse scheidsrechters. Zo floot hij in 2015 de KNVB Bekerfinale en floot hij een jaar eerder de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Ook was Richard onderdeel van het team dat leiding heeft gegeven aan de Champions League finale (2014), Europa League finale (2013) en de Europese Supercup (2011). Tevens was hij onderdeel van het Nederlandse scheidsrechtersteam dat Nederland vertegenwoordigde op het EK 2012 in Polen/Oekraïne.

Richard Liesveld debuteert op 11 februari 2001 in het betaalde voetbal tijdens een wedstrijd in de Eerste Divisie tussen FC Volendam en MVV Maastricht. De eerste wedstrijd na de afschuwelijke cafébrand in Volendam welke vooraf gegaan werd met een zeer indrukwekkende minuut stilte. Zijn officiële debuut op het hoogste niveau in Nederland volgt op 29 april 2005 met de wedstrijd Roda JC – NEC. In juni 2006 volgt de definitieve stap naar de hoogst mogelijke scheidsrechterslijst in Nederland, de zogeheten A-lijst. Per 2008 is Richard één van de zeven Nederlandse scheidsrechters die ook internationaal actief zijn. Op dit moment heeft hij verscheidene internationale wedstrijden geleid. Tevens was Richard onderdeel van het team dat leiding heeft gegeven aan de Champions League finale (2014), Europa League finale (2013) en de Europese Supercup (2011). Ook was hij onderdeel van het Nederlandse scheidsrechtersteam dat Nederland vertegenwoordigde op het EK 2012 in Polen/Oekraïne. Zijn eerste Nederlandse klassieker floot Richard op 26 februari 2012. De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord staat die dag onder zijn leiding. Aan het begin van het seizoen 2013-2014 floot hij de Nederlandse Supercup – de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal  – tussen Ajax  en AZ Alkmaar. 3 mei 2015 floot hij  de KNVB Bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen waar hij na afloop grote complimenten kreeg over zijn optreden. Richard Liesveld is fulltime scheidsrechter bij de KNVB.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Richard Liesveld inhuren als spreker?

Richard Liesveld is beschikbaar voor lezingen over de basis van topprestaties, communicatie, omgaan met tegenslagen en een stukje teambuilding. Door aansprekende voorbeelden uit het voetbal te vergelijken met het bedrijfsleven, wordt heel beeldend weergegeven dat beiden niet tot stand kunnen komen zonder een goede logistieke basis. Na zijn presentatie begrijp je dat scheidsrechter op topniveau een vak is en het valt onder de categorie topsport. Daarnaast is een goede voorbereiding als scheidsrechter noodzakelijk is om een uitmuntend resultaat te behalen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Richard Liesveld

Wat klanten zeggen over
Richard Liesveld

Sprekers zoals Richard Liesveld

Richard Liesveld boeken?